Служба за здравствену заштиту деце и омладине

Начелник службе: др Катарина Марковић Муњиза
Одговорна сестра: Милијана Петровић, струковна медицинска сестра специјалиста

Служба за здравствену заштиту деце организована је у две радне јединице – предшколски и школски диспанзер. У Служби ради 10 тимова – педијатар, медицинска сестра, од тога 2 примаријуса и 1 више медицинска сестра и 1 висока струковна сестра специјалиста. Да би што боље одговорили задатим циљевима тимови су добро едуковани, добро организовани и увек доступни пацијентима. Рад се одвија у две одвојене јединице (здрава и болесна страна), у оквиру ова два диспанзера, као и две школске амбуланте у Основним школама Владислав Рибникар и Свети Сава.

ПРЕДШКОЛСКИ ДИСПАНЗЕР организован је за рад са децом од рођења до поласка у школу. Поред лечења оболеле деце врши се континуирано праћење њиховог раста и развоја. Ради боље превенције развојног поремећаја кукова раде се УЗ прегледи. Веома важан сегмент рада је и вакцинација по програму за имунизацију. У циљу промоције здравља педијатри спроводе едукативни рад са трудницама који се обавља у оквиру ’’Школе родитељства’’.

ШКОЛСКИ ДИСПАНЗЕР организован је за рад са децом од 7 година до завршетка редовног школовања (средње школе). Поред лечења пацијената велики значај се придаје превентивном раду који се спроводи кроз систематске и контролне прегледе, и наставља започета вакцинација.

Одлуком Фонда осигурања, ученици остају са својим картонима, код изабраног педијатра, до завршеног школовања, а не само до навршених 18. година.

 

 

ПРЕДШКОЛСКО:

РАСПОРЕД РАДА ЛЕКАРА ЗА НЕДЕЉУ 17.12. 2018. - 21.12. 2018.

ШКОЛСКО:

РАСПОРЕД РАДА ЛЕКАРА ЗА НЕДЕЉУ 17.12. 2018. - 21.12. 2018.

 

 

Питања и жалбе на рад наше службе можете писати на мејл:  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Или позвати телефоном:   Дечији шалтер: 011/3402-524 ; Школски шалтер: 011/ Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli