Služba za zdravstvenu zaštitu dece i omladine

Načelnik službe: dr Katarina Marković Munjiza
Odgovorna sestra: Milijana Petrović, strukovna medicinska sestra specijalista

Služba za zdravstvenu zaštitu dece organizovana je u dve radne jedinice – predškolski i školski dispanzer. U Službi radi 10 timova – pedijatar, medicinska sestra, od toga 2 primarijusa i 1 više medicinska sestra i 1 visoka strukovna sestra specijalista. Da bi što bolje odgovorili zadatim ciljevima timovi su dobro edukovani, dobro organizovani i uvek dostupni pacijentima. Rad se odvija u dve odvojene jedinice (zdrava i bolesna strana), u okviru ova dva dispanzera, kao i dve školske ambulante u Osnovnim školama Vladislav Ribnikar i Sveti Sava.

PREDŠKOLSKI DISPANZER organizovan je za rad sa decom od rođenja do polaska u školu. Pored lečenja obolele dece vrši se kontinuirano praćenje njihovog rasta i razvoja. Radi bolje prevencije razvojnog poremećaja kukova rade se UZ pregledi. Veoma važan segment rada je i vakcinacija po programu za imunizaciju. U cilju promocije zdravlja pedijatri sprovode edukativni rad sa trudnicama koji se obavlja u okviru ’’Škole roditeljstva’’.

ŠKOLSKI DISPANZER organizovan je za rad sa decom od 7 godina do završetka redovnog školovanja (srednje škole). Pored lečenja pacijenata veliki značaj se pridaje preventivnom radu koji se sprovodi kroz sistematske i kontrolne preglede, i nastavlja započeta vakcinacija.

Odlukom Fonda osiguranja, učenici ostaju sa svojim kartonima, kod izabranog pedijatra, do završenog školovanja, a ne samo do navršenih 18. godina.


PREDŠKOLSKO:

RASPORED RADA LEKARA ZA NEDELJU 24.10.-28.10.2016

ŠKOLSKO:

RASPORED RADA LEKARA ZA NEDELJU 24.10.-28.10.2016


LOGOPED:

Svakim radnim danom:

Ana Cvetković 7:00 - 13:30

Milica Stojičić  13:30 - 20:00


Pitanja i zalbe na rad nase sluzbe mozete pisati na mejl: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli