Служба за здравствену заштиту деце и омладине

Начелник службе: др Катарина Марковић Муњиза
Одговорна сестра: Милијана Петровић, струковна медицинска сестра специјалиста

Служба за здравствену заштиту деце организована је у две радне јединице – предшколски и школски диспанзер. У Служби ради 10 тимова – педијатар, медицинска сестра, од тога 2 примаријуса и 1 више медицинска сестра и 1 висока струковна сестра специјалиста. Да би што боље одговорили задатим циљевима тимови су добро едуковани, добро организовани и увек доступни пацијентима. Рад се одвија у две одвојене јединице (здрава и болесна страна), у оквиру ова два диспанзера, као и две школске амбуланте у Основним школама Владислав Рибникар и Свети Сава.

ПРЕДШКОЛСКИ ДИСПАНЗЕР организован је за рад са децом од рођења до поласка у школу. Поред лечења оболеле деце врши се континуирано праћење њиховог раста и развоја. Ради боље превенције развојног поремећаја кукова раде се УЗ прегледи. Веома важан сегмент рада је и вакцинација по програму за имунизацију. У циљу промоције здравља педијатри спроводе едукативни рад са трудницама који се обавља у оквиру ’’Школе родитељства’’.

ШКОЛСКИ ДИСПАНЗЕР организован је за рад са децом од 7 година до завршетка редовног школовања (средње школе). Поред лечења пацијената велики значај се придаје превентивном раду који се спроводи кроз систематске и контролне прегледе, и наставља започета вакцинација.

Одлуком Фонда осигурања, ученици остају са својим картонима, код изабраног педијатра, до завршеног школовања, а не само до навршених 18. година.

ПРЕДШКОЛСКО:

РАСПОРЕД РАДА ЛЕКАРА ЗА НЕДЕЉУ 24.04.2017-28.04.2017.

ШКОЛСКО:

РАСПОРЕД РАДА ЛЕКАРА ЗА НЕДЕЉУ 24.04.2017-28.04.2017.


ЛОГОПЕД:

Сваким радним даном:

Ана Цветковић 7:00 - 13:30

Милица Стојичић 13:30 - 20:00 - Na bolovanju


Питања и залбе на рад насе слузбе мозете писати на мејл: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli